Terug

Onderhoud tuinmeubelen

Onderhoud tuinmeubelen

Onderhoud van uw tuinmeubelen in de winter

Helaas is de mooie zomer en nazomer van 2014 voorbij. De tuinmeubelen worden niet meer gebruikt en kunnen naar binnen! 

Niet iedereen heeft de mogelijkheid om zijn of haar tuinset naar binnen te halen en te beschermen tegen de weersinvloeden.  In dit blog zal ik uitleg geven over de verschillende mogelijkheden die u heeft met betrekking tot het winterseizoen. 

De meest gebruikte bescherming voor tuinmeubelen zijn de beschermhoezen. Beschermhoezen zijn verkrijgbaar in alle soorten en maten. Maar het meest opvallende verschil zit in de uiteenlopende prijzen. Middelgrote beschermhoezen zijn verkrijgbaar vanaf €9,95 oplopend tot soms wel €100,- Is dit grote verschil in prijs wel terecht? Ja en nee. 
Een goedkope beschermhoes is vaak niet meer dan een grote plastic zak die u over uw tuinset of loungeset trekt. De plastic hoes zal prima beschermen tegen vuiligheid en groen afkomstig van de bomen. Maar hier houdt het echt mee op. De plastic hoes is niet ademend, waardoor u kans loopt om het weer in uw tuinmeubelen te krijgen. Vooral poreuze materialen zoals Polywood of hardhout zijn vatbaar voor weervlekken. Voor ons vallen de plastic beschermhoezen af om uw mooie tuinmeubelen te beschermen. 

Nu blijft er een vrij grote groep beschermhoezen over, voor een middelgrote tuinset begint de prijs rond de €35,- oplopend tot de eerder genoemde €100,- 
En wat ons betreft is er in kwaliteit weinig verschil tussen de goedkopere en dure hoezen in deze grote groep. Als u een beschermhoes koopt, kijk dan vooral naar het materiaal aan de buitenkant. Is deze semipermeabel? Dan is het goed! Uw hoes laat geen vocht binnen, maar wel lucht naar buiten! 

Zorg er wel voor dat uw hoes los staat van de tafel. Maak bijvoorbeeld een kleine verhoging op de tafel van een schone emmer of een kunststof krat. Het vocht kan niet tussen uw tafel en de hoes gaan zitten. 

Vereiste: Haal uw kussens altijd naar binnen! 

Alles buiten laten staan en u maakt geen gebruik van een hoes? Dat kan. 
Maar wees u er wel bewust van dat de tuinmeubelen erg vuil worden door de regen, de bomen en het opspattende zand. Zodra het buitenzit-seizoen weer begint zal u veel tijd kwijt zijn aan het schoonmaken van uw tuinset. (En gebruik bij het schoonmaken geen agressieve middelen, zoals bleek) Daarnaast loopt u een groot risico met vorst. Mocht er vocht in bijvoorbeeld uw wicker zitten dan zal dit bevriezen. Als dit meerdere keren voorkomt is de kans op knappen van uw vlechtwerk erg groot. Uw tafel met glasplaat loopt een nog groter risico op beschadigingen met vorst. Er zit meestal ruimte tussen het pootstel en de glasplaat. Hier kan makkelijk vocht tussen kruipen wat met vorst zal bevriezen. Dit brengt een risico tot knappen met zich mee. Haal dus altijd uw glasplaat van de tuintafel af. 

Heeft u een specifieke vraag over het onderhoud van uw tuinmeubelen? Neem gerust contact met ons op voor advies. 

Met vriendelijke groet, 

Jaap Middel

 
Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box