Terug

Goedkope loungesets

Goedkope loungesets

Goedkope loungesets

Veel van onze klanten vragen zich af of goedkope loungesets ook kwalitatief goede loungesets zijn. Deze vraag heeft meerdere antwoorden die in dit blog gegeven zullen worden.  


De prijs van een loungeset heeft niet altijd met de kwaliteit van de gebruikte materialen te maken. De prijs wordt in eerste instantie bepaald door de omvang van de loungeset. Met andere woorden, als u een grote loungeset koopt, zal deze aanzienlijk duurder zijn dan een loungeset die u zelf in elkaar dient te zetten. Van de grote loungesets zullen er 20 in een zeecontainer passen terwijl er van de "knock-down" loungeset 100 in een zeecontainer passen. De prijs wordt in dit geval door de verzendkosten bepaalt en niet door de kwaliteit van de loungeset. 

Wanneer heeft het materiaal invloed op de prijs van een loungeset? In de meeste gevallen heeft dit te maken met het soort wicker wat gebruikt wordt en de kussens die meegeleverd worden. Een goedkope loungeset zal meestal gemaakt zijn van "plat" wicker. Deze soort wicker is simpelweg eenvoudiger te weven dan half-rond of rond wicker. Een fabrikant doet over een grote loungestoel met plat wicker ongeveer 1 werkdag. Terwijl deze fabrikant over een stoel met rond draad maar liefst 3 werkdagen doet. In dit geval heeft de prijs van uw loungeset te maken met de productieduur. Dit zegt echter nog niets over de kwaliteit van de loungeset. Uit onze ervaringen is echter wel gebleken dat loungesets met rond draad een langere levensduur hebben dan loungesets met plaat draad. Rond draad heeft meer massa dan plat draad en dit maakt een verschil in stevigheid. Ik wil niet zeggen dat plat draad slecht is, maar wel dat rond draad beter is. 

Daarnaast heeft de prijs te maken de kussens die meegeleverd worden met de loungeset. Kussens bepalen voor een groot deel het zitcomfort van een loungeset. Goedkope loungesets, en dan hebben we het over loungesets die bij bouwmarkten of warenhuizen aangeboden worden, hebben vaak weinig zitcomfort. Deze kussens bevatten weinig stof en worden met slechte garen genaaid. Met deze kussens kunnen fabrikanten de prijs van een loungeset laag houden. Maar dit is een verkeerde manier van zuinigheid! U zal de kussens na 2 seizoenen moeten vervangen voor andere kussens. En losse loungekussens zijn niet goedkoop! Uiteindelijk zal u duurder uit zijn, dan wanneer u meteen een loungeset koopt met goede kussens.

Laat u in eerste instantie niet verleiden door de prijs van een loungeset. Ga naar uw tuinmeubelen speciaalzaak en laat u informeren over de gewenste set.

Heeft u een vraag aan mij? Bel naar onze winkel op telefoonnummer 0599-417420. 

Met vriendelijke groet, 

Jaap

Medewerker Tuinmeubelcentrum Reint Middel
Stadskanaal
 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box